Reacție în numele Parlamentului, la comunicatul SUA. Opoziția nu e de acord cu Puterea și le dă dreptate oficialilor americani

28 noiembrie 2017, 18:47

După câteva ore bune de discuții în biroul șefului Senatului, a rezultat o declarație comună Dragnea-Tăriceanu, în numele Parlamentului. Cei doi subliniază că deciziile și voturile din Parlament se desfășoară în numele suveranității poporului și nu pot face obiectul niciunei forme de presiune. În comunicatul semnat de președinții celor două Camere se arată că Statele Unite trebuie să aibă încredere că parlamentul român urmărește să consolideze independența justiției și eliminarea oricăror influențe politice. În comunicat, liderii Parlamentului susțin că poziția SUA nu pare să fie rezultatul unei analize echilibrate, ci mai degrabă ecoul unor opinii vehiculate în spațiul public românesc.

Opozitia spune că nu se recunoaște în comunicatul celor doi președinți de Camere. Liderul PNL etichetează drept revoltător comunicatul lui Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, mai ales că documentul nu a fost suspus dezbaterii parlamentare.

Nota discordantă a făcut, pe Facebook, deputatul PNL Cătălin Predoiu. El spune că nu poate fi de acord cu tonul Statelor Unite la adresa României. Fostul ministru al Justiției se teme că această mișcare de la Washington ar putea alimenta un curent anti-american și naționalist, care poate fi manipulat de Rusia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite