Reabilitarea Cazinoului din Constanța mai are de aşteptat. Semnarea contractului cu firma câştigătoare a licitaţiei a fost amânată

29 octombrie 2019, 12:50

Soarta chinuitei clădiri de la malul mării a fost pecetluită de mai multe firme asociate. Înainte de expirarea termenului pentru contestații, au depus una, așa cum au făcut și în septembie, când au fost descalificate pentru documentație tehnică neconformă. Astfel, vicepremierul Daniel Suciu nu a mai semnat documentul care ar fi dat undă verde reparațiilor.

De mai bine de 7 ani, cazinoul se degradează continuu. Nu s-a făcut nicio lucrare de reabilitare. Din 2012 și până acum au fost organizate patru licitații, contestate și anulate. Astfel că toate demersurile pentru salvarea monumentului au fost blocate.

Cazinoul din Constanța a fost gata în 1910 și, ani de zile, a reprezentat centrul distracției pentru vizitatorii de pe litoralul românesc.

A fost construit în stilul Art Nouveau, iar dintr-o clădire impunătoare a ajuns pe lista celor mai periclitate monumente din Europa.

Acum, atât românii, cât și străinii care ajung cu navele de croazieră la Constanța ar vrea să vadă clădirea minunată care a fost pe vremuri.

Ar putea dura încă o lună până când se va ști dacă se va semna contractul pentru reabilitarea cazinoului. Există însă riscul ca întreaga procedură de licitație să fie reluată, ceea ce ar întârzia și mai mult salvarea clădirii emblemă.

Costul reparațiilor depășește 110 milioane de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite