Rețeaua de termoficare, între avarii și modernizare

Apa caldă e un lux pentru mulți bucureșteni, în toiul verii! Autoritățile le întrețin speranțele că la iarnă vor fi mai puține probleme. În câteva cartiere se înlocuiesc conductele de termoficare și se fac revizii la CET-uri. Dar pentru marile proiecte de reabilitare a rețelei de conducte nici nu s-au ales constructorii ori nu au început licitațiile.

26 Iulie 2021, 20:06 |

Pantelimonul e unul dintre cartierele bucureștene cu cele mai mari probleme la furnizarea apei calde.

Una dintre centrale, "CET Sud" e în revizie până la 1 august, iar zona e alimentată de alta, de la distanță.

Pe bulevardul Pantelimon au fost înlocuiți deja 400 de metri de țeavă din 800, câți sunt în plan. În total, în Capitală, se fac lucrări pentru schimbarea a 20 de kilometri de conductă de termoficare.

În sezonul rece, ar putea fi pornite noi unități de producție a energiei termice pentru a acoperi mai bine zonele în care apar probleme, cum sunt cele din Sectorul 2.

Primăria Capitalei a scos la licitație reabilitarea a 40 de kilometri din rețeaua de termoficare, în aprilie. Reprezentații Termoenergetica se așteaptă ca lucrările să înceapă în toamnă.

Și tot în toamna s-ar putea face licitație și pentru reabilitarea a 212 de kilometri de conductă, cu bani europeni, din peste 950 kilometri cât măsoară rețeaua principala de termoficare.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 7°C 10°C
IASI 3°C 8°C
CLUJ 5°C 6°C
CONSTANTA 11°C 16°C
CRAIOVA 5°C 5°C
BRASOV 6°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI