Rețea specializată în clonarea datelor bancare, anihilată. Prejudiciul este de un milion de euro

28 martie 2018, 14:28

Membrii acesteia, români și italieni, au furat din conturi un milion de euro. Zeci de percheziții au avut loc concomitent miercuri dimineață în cele două țări.

Este pentru prima dată când polițiștii români împreună cu cei din Italia destructurează o grupare a mafiei calabreze, cei care se ocupă și de devalizarea conturilor bancare ale cetățenilor din Occident. Din informațiile de până acum nu există nicio victimă din România.

Organizația era foarte bine organizată. La bază erau cei care clonau site-urile anumitor instituții din Italia și alte țări din vest și trimiteau mail-uri păgubiților, anunțându-i că sunt probleme cu conturile lor bancare. Așa le cereau și datele de identificare.

Oamenii nu făceau altceva decât să deschidă accesul către conturile personale și în acel moment se scoteau banii din conturile lor. Sumele nu erau însă mari, tocmai pentru ca cei care se ocupă de securitatea băncilor să nu aibă suspiciuni.

Prejudiciul este de un milion de euro, iar numărul victimelor, peste 200.

În urma perchezițiilor, până în prezent, au fost ridicate mai multe computere, carduri bancare, documente de transfer bancar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Anul nou vine cu creșteri de prețuri. Lista scumpirilor de la 1 ianuarie

În ce să investim banii economisiți. Depozite bancare sau titluri de stat