Rețea de proxeneți destructurată în Spania. Românce ținute în condiții inumane și forțate să se prostitueze câte 14 ore pe zi

22 mai 2019, 11:50

Agenții Gărzii Civile din Spania au făcut cel puțin opt descinderi în locuințele rețelei de proxeneți români care acționa în provinciile Girona și Valencia.

Au fost arestați 18 suspecți în Spania, unul în România și altul în Portugalia, iar 13 victime au fost eliberate de sub controlul grupării.

Rețeaua de proxeneți avea ramificații în mai multe țări din Europa, unde femeile racolate în România cu false oferte de muncă ajungeau să fie exploatate pe stradă câte 14 ore pe zi.

Ancheta a început acum mai bine de un an, după denunțul făcut de o victimă a acestei rețele. Femeia a spus că era obligată să se prostitueze și că a fost dusă în acest scop în Franța, Liechtenstein, Marea Britanie, Germania, Portugalia și Spania.

Anchetatorii au descoperit că victimele erau înșelate adesea chiar de rude apropiate și erau ademenite de proxeneți prin metoda Loverboy.

Nu se cunosc beneficiile grupării de proxeneți care a ajuns să exploateze cel puțin 40 de femei, dar banii erau investiți în România în proprietăți imobiliare.

Din Spania, pentru TVR, Felix Damian.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite