Răzvan Cuc și Daniel Suciu, votați de CEx al PSD pentru ministerele Transporturilor și Dezvoltării. Premierul: Mâine voi înainta propunerile președintelui K.Iohannis

19 februarie 2019, 09:17

UPDATE „Acestea sunt cele două nominalizări votate în cadru CExN, care, cred eu, trebuie acceptate de domnul preşedinte Iohannis”, a spus premierul.

Viorica Dăncilă urmează să-i trimită preşedintelui Klaus Iohannis miercuri cele două propuneri.

Răzvan Cuc, în prezent membru al Organizaţiei PSD Neamţ, a mai fost ministru al Transporturilor în guvernul condus de Mihai Tudose, din care a demisionat cu prilejul unei şedinţe a conducerii PSD. Daniel Suciu este liderul deputaţilor PSD, fiind membru al Organizaţiei Bistriţa-Năsăud.

După ce a făcut anunțul, premierul Viorica Dăncilă a răspuns la întrebările presei.


UPDATE CEx al PSD i-a desemnat pe Răzvan Cuc și Daniel Suciu drept propunerile pentru ministerele Transporturilor și, respectiv, al Dezvoltării, a transmis Ionuț Gheorghe, pentru emisiunea România 9.

UPDATE La ședința CEx al PSD, pe masa liderilor din teritoriu au fost puse cele două nume: Răzvan Cuc ar urma să se întoarcă, potrivit informațiilor noastre, la Ministerul Transporturilor, el a mai condus acest minister pe vremea premierului Mihai Tudose, a transmis Ionuț Gheorghe, pentru Telejurnal. La Dezvoltare ar urma să meargă Daniel Suciu, cel care în prezent este liderul deputaților PSD. A fost o condiție ca viitorii miniștri să fie numiți din rândul parlamentarilor PSD. Ședința nu e lipsită de contre, cel mai vocal este liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, care a spus că nu e normal ca un parlamentar să plece dintr-o filială în alta, făcând referire la Răzvan Cuc, care a părăsit PSD Giurgiu și a mers la PSD Neamț, pentru a primi susținere politică. Marian Oprișan a mai spus că „liderul PSD este doar președintele partidului, nu și stăpânul partidului”. Social-democrații vor vota cele două propuneri, iar apoi, spunea Viorica Dăncilă, îl va suna personal pe președintele Klaus Iohannis și îi va spune care sunt cele două nume.

UPDATE Premierul i-a propus pe Daniel Suciu la Dezvoltare și pe Răzvan Cuc la Transporturi, potrivit unor surse din PSD.

„Vom avea un Comitet Executiv Naţional în care vom discuta şi despre propunerile pentru ministerele Dezvoltării şi Transporturi după 87 de zile în care domnul Werner Klaus Iohannis i-a refuzat în mod repetat, fără niciun motiv, pe colegii noştri Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici. După retragerea acestora, pentru a debloca situaţia, suntem nevoiţi să ne hotărâm asupra altor doi colegi pentru aceste două portofolii”, a precizat, luni, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu,

El a menţionat că premierul Viorica Dăncilă va face propuneri pentru aceste portofolii, care vor fi discutat în CExN.

„Cu propunerile în CExN va veni premierul Viorica Dăncilă, pentru că asta este regula şi discuţiile vor avea loc în Comitetul Executiv al partidului”, a adăugat Ştefănescu.

În şedinţă se va discuta şi despre alegerile din organizaţiile PSD unde există conduceri interimare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite