Razie în Rahova: Controale ale poliţiştilor în pieţe şi spaţii aglomerate. Oamenii legii au acționat doar preventiv, fără să dea şi amenzi

17 octombrie 2021, 13:43

La primele ore ale dimineții, zeci de polițiști și jandarmi au împânzit Piață Rahova. Au vertificat dacă oamenii respectă regulile sanitare, în special dacă poartă corect masca de protecție. Însă avertismentele verbale au fost respectate preț de câteva secunde.

Imediat după plecarea forțelor de ordine, puțini sunt cei care mai țîn masca pe nas. Poliția anunță din ce în ce mai multe controale, însă avertismentele se vor transformă în sancțiuni. „Am întâlnit multe cazuri de persoane care nu poartă masca”, spune Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Lipit de București, județul Ilfov are cea mai mare incidența din întreagă țară. Toate localitățile de aici sunt în scenariul roșu – în Corbeanca rată de infectare a depășit 23 de cazuri la mia de locuitori, iar Clinceni și Domnești sunt foatrte aproape de acest procent. Și aici sunt controale aspre.

„Sunt vizate toate locurile aglomerate, inclusive mijloacele de transport în comun. Colegii mei verifică dacă cetățenii poartă masca în mod corespunzător, dacă păstrează distanțarea fizică și dacă aceștia prezintă certificatul verde agenților economici de tip Horeca”, spune Anne Marie Ciolca, purtătoarea de cuvânt a IPJ Ilfov.

Autoritățile atrag atenția că persoanele care prezintă coduri QR ce nu le aparțin riscă dosar penal pentru uz de fals. Poliția și Jandarmeria anunță controale de amploare și pentru următoarele zile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă