Războiul rablelor în Capitală. Proprietarii mașinilor abandonate riscă amenzi de aproximativ 2.500 de lei

13 iulie 2017, 20:07

Strada Nicolae Iorga, Sectorul 1. Pe una dintre cele mai aglomerate străzi din centrul Capitalei, de patru ani, mașina din imagini ocupă abuziv un loc de parcare. Ca ea, alte 350 de mașini abandonate au fost identificate în același sector.

Potrivit autorităților, un autovehicul este considerat abandonat dacă staționeaza pe domeniul public timp de un an și există indicii că nu mai poate fi pus în circulație. Înainte ca mașina să fie ridicată, polițiștii locali au obligația de a-l indentifica pe proprietar pentru a-i cere să mute mașina.

Pentru a putea fi recuperată, amenda pe care proprietarii trebuie să o plătească este în medie 2.500 de lei.

Din cauza amenzilor usturătoare majoritatea proprietarilor refuză să își mai recupereze mașinile. Numai în acest depozit din Sectorul 1 al Capitalei sunt zeci de rable care vor ajunge la fier vechi.

Potrivit unei statistici făcute de Știrile TVR, fruntaș la colectarea rablelor este Sectorul 4, care are deja 800 de mașini abandonate în custodie, iar alte 300 urmează să fie ridicate. Urmează Sectorul 2, care intenționează să ridice în perioada următoare peste 120 de rable. Pe locul codaș se află Sectorul 5, care nu a ridicat nicio mașina abandonată din cauza lipsei unei proceduri în acest sens.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite