Războiul lui Trump cu presa. Lui Jim Acosta, corespondent CNN, i-a fost suspendată acreditarea la Casa Albă

8 noiembrie 2018, 12:50

La conferinţa de presă organizată după alegerile de marţi, lucrurile au degenerat atunci când reporterul CNN Jim Acosta l-a presat pe Donald Trump pe subiectul caravanei de migranţi latino-americani care se îndreaptă spre graniţa SUA şi pe care preşedintele a numit-o invazie.

Trump: Pentru că o consider o invazie. Pur şi simplu avem opinii diferite.

Acosta: Credeţi că în acest fel aţi demonizat imigranţii?

Trump: Nu, absolut deloc. Vreau să vină în ţara noastră, dar să o facă legal şi în cadrul unui proces. Sincer, cred că ar fi mai bine să mă laşi pe mine să conduc ţara, tu vezi-ţi de CNN şi dacă ai face o treabă bună poate aţi avea şi rating.

Regula unei singure întrebări anunţată de Trump la începutul conferinţei a fost ignorată de Jim Acosta, care a vrut să afle şi despre ancheta privind amestecul Rusiei.

Trump: Nu sunt deloc preocupat de ancheta privind Rusia pentru că este o minciună. Ajunge. Lasă microfonul. CNN ar trebui să fie ruşinat că lucrezi acolo. Eşti un om rău şi nepoliticos şi nu ar trebui să lucrezi pentru CNN.

După câteva ore de la acest schimb, jurnalistului CNN i-a fost suspendată acreditarea la Casa Albă. Şi nu a fost singurul moment tensionat între preşedinte şi ziarişti.

După suspendarea lui Jim Acosta, postul CNN a dat publicităţii un comunicat prin care denunţă atacurile preşedintelui la adresa presei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite