Războiul din Ucraina spulberă vieţi. Hub umanitar într-o frizerie din București: Voluntarii ajută refugiații și animalele lor de companie

În România ajung oameni care au scăpat doar cu hainele de pe ei. Unii şi-au salvat din calea bombelor şi prietenii necuvântători. Şi unii şi alţii au nevoie de ajutor. Aşa s-a format, la o frizerie canină din Capitală, un centru umanitar pentru refugiaţi, câini şi pisici.

04 Aprilie 2022, 08:01 (actualizat 04 Aprilie 2022, 08:05) Știrile TVR |

De când a izbucnit războiul, Iryna le răspunde refugiaților la telefon. Ea trăieşte de 5 ani în România şi îi ajută pe cei care apelează la ambasada Ucrainei. Call centerul ad-hoc de acasă s-a mutat la salonul de frizerie canină Lăbuţe Fericite din capitală. Acolo a format cu alţi voluntari un adevărat hub umanitar.

Voluntarii aduc la salon alimente, îmbrăcăminte, încălţăminte şi nu numai. Îi ajută pe refugiaţi şi cu sfaturi legate de acte şi numai.

Voluntarii au o listă cu peste o sută de refugiaţi care vin săptămânal pentru ajutoare la hubul umanitar.

Voluntarii s-au gândit şi la prietenii necuvântători ai ucrainenilor, aşa că strâng pentru ei hrană şi medicamente.

Petru Muntean, vicepreşedinte, Asociaţia Chinologică Română: Sunt persoane din România care găzduiesc ucraineni cu câini şi care au nevoie de ajutor şi pe care îi ajutăm cu hrană, dacă e nevoie chiar cu medicamente. Ne ocupăm în continuare de transferul de hrană în Ucraina. Ucraina este o ţară foarte dezvoltată chinologic. Au un număr impresionant de câini de rasă.

Cea mai mare dorinţă a tuturor este să se termine războiul. Iryna se roagă pentru părinții săi blocaţi în Herson, fără medicamente şi fără mâncare.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 2°C
IASI -3°C 0°C
CLUJ -6°C -5°C
CONSTANTA 0°C 1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -4°C -6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI