Războiul din Ucraina analizat în emisiunea Radar geopolitic, la TVR 1. Tipologia comunicării politice de criză, modelul Zelenski

Vladimir Putin nu a renunţat la dorinţa sa de a pune stăpânire pe toată Ucraina şi războiul riscă să dureze ''luni, chiar ani", după cum a apreciat secretarul general al NATO. Loara Ştefănescu, jurnalist senior TVR, a discutat pe acestă temă cu Alina Bârgăoanu, profesor universitar la SNSPA, expert în comunicare şi contracararea dezinformării, Teodor Baconschi, fost ministru de externe, Constantin Ciorobea, contraamiral (r) şi Radu Carp, profesor universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti.

08 Aprilie 2022, 15:01 (actualizat 08 Aprilie 2022, 15:07) Știrile TVR |

Temele abordate în emisiune au fost războiul informaţional şi formele dezinformării în războiul din Ucraina, tipologia comunicării politice de criză, modelul Zelenski, Ucraina a cerut NATO "arme, arme şi arme" astfel încât "Vladimir Putin să nu poată testa articolul 5" (reuniunea miniştrilor de externe din NATO, narativul Rusiei şi creşterea sprijinului financiar, umanitar şi militar al NATO pentru Ucraina şi întărirea graniţei estice a Alianţei, regruparea armatei ruse- pregătirea unei ofensive în est şi sud, poate fi adus preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, în faţa unui tribunal special internaţional? sute de expulzări de diplomaţi ruşi din ţări ale UE şi NATO/ criza diplomatică Rusia-Occident şi feţele sumbre ale războiului

Secretarul general al NATO a reafirmat că Moscova pregăteşte o ofensivă în estul Ucrainei pentru a prelua controlul asupra întregii regiuni Donbas şi a realiza ''o punte terestră'' cu Crimeea.

Preşedintele SUA a denunţat ''crime de război majore'' în Ucraina, făcând referire, citam, la ''civilii executaţi cu sânge rece'' la Bucea. In schimb, Vladimir Putin a calificat drept o ''provocare grosolană şi cinică'' a autorităţilor ucrainene descoperirea unor cadavre de civili în acest oraş. S-a referit, în premieră, la acest subiect într-o convorbire cu premierul ungar Viktor Orban.

Rusia neagă orice abuzuri ale forţelor sale, iar Kremlinul vorbeşte despre imagini falsificate.

Între timp, la Berlin, mii de oameni au protestat întinşi pe jos în faţa parlamentului german.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 15°C 13°C
CONSTANTA 20°C 18°C
CRAIOVA 20°C 18°C
BRASOV 14°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI