Războiul declarațiilor la nivel înalt. Președintele țării și șeful Senatului și-au dat replici dure

28 septembrie 2017, 20:06

Klaus Iohannis, președintele României: „Avem o democrație din ce în ce mai consolidată, cu o luptă anticorupție pe care o ducem cu determinare și cu rezultate foarte bune, chiar dacă unii politicieni încă nu s-au împăcat cu acest gând”.

Această declaraţie a preşedintelui Iohannis a fost picătura care a umplut paharul pentru preşedintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului: „Am o revelație, așa. Că printre noi s-a coborât Duhul Sfânt. Și care ne dă nouă sfaturi, păcătoșilor. Noi, păcătoșii, suntem oamenii politici și Duhul Sfânt ne dă sfaturi (…) Președintele sapă cu râvnă la fundația acestui Guvern”.

Replica a venit de la purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei. Mădălina Dobrovolschi a spus că şeful statului respectă configuraţia parlamentară rezultată în urma votului de anul trecut, dar rămâne la ideea că persoane cu probleme penale nu trebuie să fie la conducerea statului.

În apărarea preşedintelui a sărit şi liderul PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban, președintele PNL: „Cred că, de fapt, disperarea celor care sunt astăzi vremelnic la Putere pentru faptul că nu pot să-și facă jocurile și să subordoneze Justiția”.

Direct vizată, ministrul Rovana Plumb se apără.

Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene: „Consider că e un atac la Guvern, consider că este un atac la PSD, consider că este un atac pentru destabilizarea statului de drept şi a ordinii constituţionale”.

Dosarul pentru care Parchetul cere Camerei Deputaţilor încuviinţarea urmăririi penale a Rovanei Plumb a ajuns la deputaţii jurişti care trebuie să dea un aviz. Majoritatea parlamentară este hotărâtă să nu permită urmărirea penală.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite