Războiul cu ciorile, greu de câștigat la Târgu Jiu. Autoritățile au decis să le dărâme cuiburile

14 aprilie 2022, 17:57

Parcul central din Târgu Jiu găzduiește sculpturile lui Brâncuși dar și mii de ciori. Localnicii și turiștii se plâng de zgomot și mai ales de mizerie.

Autoritățile au încercat tot felul de metode ca să le alunge: de la aparate cu sunete care imită păsările de pradă, până la lasere. Ciorile sunt însă inteligente: se îndepărtează o vreme, dar apoi revin ca si cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Acum, primăria are alt plan – să le strice cuiburile.

Mașinile de pompieri cu scară participă la operațiunea împotriva ciorilor. Între timp, o armată de angajați se ocupă de curățenia în parc. Aproximativ trei tone de apă se consumă zilnic pentru spălarea băncilor și a trotuarelor.

Viorel Cârlig, reprezentantul Societății Edilitara: Ce facem noi nu se prea vede ca in 24 de ore mizeria este la loc, ciorile sunt în permanență..și bănci și coșuri.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu: Din păcate din ce știu eu niciunul din edilii nu a câștigat războiul sper să fiu eu primul, măcar din parcul central

Ciorile sunt protejate de lege. Vânarea ori uciderea lor se pedepsește cu amendă sau chiar închisoare de la trei luni la un an.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite