Război în Ucraina. Situația la Bahmut este dificilă. SUA acordă un nou sprijin financiar de 1,2 miliarde de dolari Kievului. Putin caută ajutor militar în Algeria, iar soldații ucraineni se antrenează în Marea Britanie

28 februarie 2023, 09:36

NOROIUL PUNE PIEDICI PE FRONT

Pe linia frontului, lângă orașul Donețk, controlat de ruși, din estul Ucrainei, o brigadă de artilerie ucraineană trage cu rachete Grad. Proiectilele ajung cam la 15 kilometri de oraș, spune comandantul unității. Vremea ii împiedică pe ruși să avanseze, mai spune el.

Ambele părţi sunt pe poziţii, pentru că după cum vedeţi primăvara înseamnă noroi. Este imposibil să mergi înainte. Al doilea motiv este că în ambele părţi sunt masaţi mulţi soldaţi. Aşa că vom rămâne aşa cel puţino lună şi vom trage, a spus comandantul ucrainean.

PUTIN CAUTĂ AJUTOR MILITAR ÎN ALGERIA

New York times scrie că, pe front, rușii umblă în grupuri foarte mici încercând să cucerească asemenea poziții. Dar sunt obosiți și neechipați. Este din ce în ce mai clar că Putin caută ajutoare.

După vizita în China, șeful Consiliului rus de securitate, Nikolai Patrusev a ajuns în Algeria unde s-a întâlnit cu toți responsabilii militari. Televiziunea algeriană vorbește despre o cooperare miilitară a Rusiei cu statul african.

SOLDAŢII UCRAINENI SE ANTRENEAZĂ ÎN MAREA BRITANIE

Asta în timp ce soldații ucraineni se antrenează în unități militare dijn Marea Britanie. Hul a luptat până acum în cele mai fierbinți locuri, iar acum se pregătește să folosească armamentul britanic, inclusiv tancul Challenger.

John Purbrick, comandant adjunct al centrului de instructaj: Nu au mai văzut asemenea vehicule aşa că a trebuit să începem cu lucruri elementare pentru a putea manevra tancurile şi vehiculele blindate.

UN BUNCĂR SOVIETIC ÎI APĂRĂ PE UCRAINENI

În estul Ucrainei rușii continuă să atace. Pentru cei care au mai rămas în localitatea Luch din regiunea Herson, un buncăr construit în perioada sovietică este salvarea lor.

Casa mea a fost bombardată aşa că mi-am luat lucrurile şi am venit aici. Am adus soba şi pături. Aici putem să ne apropiem de o viaţă normală, a spus o localnică.

Lumea liberă continuă să ajute Ucraina inclusiv economic. Vizita neașteptată a secretarului Trezoreriei americane la Kiev a avut ca obiectiv reafirmarea sprijinului economic acordat de SUA țării cotropite de ruși.

Janet Yellen, secretar al Trezoreriei SUA: Sunt mândră să anunţ un ajutor suplimentar de peste 1.2 miliarde de dolari. Este prima tranşă dintr-un sprijin direct al SUA de aproximativ 10 miliarde de dolari.

În timpul întâlnirilor avute la Kiev , inclusiv cu președintele Zelenski, Jane Yellen a discutat inclusiv despre confiscarea activelor rusești în beneficiul redresării Ucrainei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite