Război în Ucraina | Rusia nu ia în calcul o altă extindere a pactului cerealelor de la Marea Neagră. Ruşii spun că au distrus un post de comandă din Doneţk

19 martie 2023, 13:08

Într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Moscova se arată că examinarea de către partea rusă a unei noi prelungiri a acordului după data indicată va fi posibilă numai cu condiția unui progres tangibil în chestiunea exportului de alimente și îngrășăminte rusești.

Cu alte cuvinte ruşii spun că deşi aceste exporturi nu sunt vizate în mod explicit de către Occident, restul sancţiunilor creează bariere.

Pe front, ruşii pretind că au distrus un post de comandă al ucrainenilor din regiunea Doneţk.

Oficialii de la Kiev vorbesc de pierderi masive în tabăra ruşilor. Deşi au loc lupte grele în estul Ucrainei totuşi nimeni nu înaintează.

În regiunile recucerite din Doneţk, voluntarii profită să le vină în ajutor localnicilor. Cum este şi cazul medicului voluntar Vladyslava.

Vladyslava: Când lucrăm în regiunea Doneţk avem mereu cam 200 de pacienţi. Depinde de localitatea. Cu cât este mai aproape de front, cu atât sunt mai puţini pacienţi.

Dincolo de linia frontului, în zona ocupată de ruşi, nimeni nu crede ca Putin va ajunge la puşcărie. Ei spun că mandatul de arestare emis de Curtea Penală Internaţională este o prostie care însă va face ca popularitatea lui Vladimir Putin să crească.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite