Război în Ucraina | Primarul Moscovei a anunţat că armata a doborât o dronă care se îndrepta spre capitala Rusiei. Liderul mercenarilor Wagner laudă tactica folosită de ucraineni

6 august 2023, 18:52

Primarul capitalei Rusiei a anunţat că o dronă a fost interceptată şi distrusă de apărarea antiaeriană, în timp ce se apropia de Moscova. În urma acestui incident, unul dintre aeroporturile Moscovei a fost închis temporar. Moscova a fost ţinta unor atacuri cu dronă, exact acum o săptămână, când au fost avariate mai multe clădiri de birouri.

Adjunctul ministrului rus de Externe a anunţat că Rusia are capacitatea tehnică şi militară pentru a elimina ameninţările de la Marea Neagră. Avertismentul vine la o zi după ce o dronă ucraineană a avariat un petrolier rusesc, în strâmtoarea Kerci.

Rusia a lansat noaptea trecută 70 de rachete asupra oraşelor ucrainene, iar cel puţin 10 dintre acestea au trecut de apărarea antiaeriană a Kievului. Loviturile ruseşti au distrus un complex agricol din vestul Ucrainei.

Preşedintele Ucrainei a spus ca rachetele ruseşti au lovit şi un centru de transfuzie din  regiunea Harkov. De asemenea, liderul de la Kiev şi-a exprimat încrederea că Ucraina va câştiga acest război.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Ucraina va câştiga acest război. Lumea va câştiga acest război. Cel mai important lucru este că, noi toţi, în Ucraina, şi întreaga lume care apreciază o viaţă normală, să lucreze la potenţial de sută la sută în numele victoriei.

Flăcări uriaşe au luminat cerul şi în Doneţk, în urma ripostei armatei ucrainene asupra forţelor ruseşti de ocupaţie. Vizat a fost un centru de comandă rusesc.

Contraofensiva ucraineană continuă, pe frontul de est, însă progresele nu sunt spectaculoase. Potrivit şefului Serviciilor de Informaţii ucrainene, avansul este îngreunat de liniile de apărare instalate de ruşi în teritoriile ocupate.

Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari Wagner, a apărut într-o filmare în care vorbeşte despre tactica folosită de ucraineni în cele două luni de la începutul contraofensivei. Prigojin susţine că armata Kievului acţionează competent şi a avut pierderi normale pe front.

Evgheni Prigojin: Ucrainenii au lansat o ofensivă. Vă spun eu cum este. Ei fac totul cu competenţă, taie anumite părţi din regiunea Zaporojie. În acelaşi timp, acum ei acoperă flancul lor stâng. Se mişcă încet şi calm. Au pierdut două (tancuri) Leopard şi câteva (tancuri) Bradley. Sunt pierderi normale de război.

Între timp, ucrainenii au reuşit să schimbe secera şi ciocanul de pe monumentul dedicat Patriei, din Kiev, construit în epoca sovietică. În locul simbolurilor comuniste de pe monumentul înalt de 62 de metri a fost amplasată stema Ucrainei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

POLITICO: Iată de ce Ucraina se îndreaptă spre înfrângere