Război în Ucraina | Luptele continuă în Bahmut şi în alte localităţi. Ruşii atacă cu drone estul Ucrainei dar şi regiuni îndepărtate de linia frontului. Wagner intenţionează să recruteze încă 30 de mii de luptători

Ministerul Român al Afacerilor Externe condamnă anexarea ilegală de către Federația Rusă a Republicii Autonome Crimeea și a orașului Sevastopol, în urmă cu nouă ani. Oficialii români reiterează poziția fermă de condamnare și nerecunoaștere a acestui act, ce reprezintă o violare flagrantă a principiilor de drept internațional. La exact nouă ani de la anexarea acestui teritoriu ucrainean, Vladimir Putin a ajuns în Crimeea, potrivit presei de la Moscova. Vizita are loc în condiţiile în care Rusia a crescut vârsta de recrutare până la 30 de ani şi a blocat negocierile pentru extinderea pactului privind transportul de cereale ucrainene pe Marea Neagră. Preşedintele Turciei a anunţat că Moscova a acceptat extinderea acordului de transport al cerealelor ucrainene pe Marea Neagră.

18 Martie 2023, 18:37 Știrile TVR |

Rusia a forţat negocierile pentru continuarea exporturilor sigure ale cerealelor Ucrainei pe Marea Neagră până în ultima clipă. Moscova a insistat pentru ridicarea sancţiunilor occidentale în cazul exporturilor sale de cereale, însă aliaţii Ucrainei s-au opus acestei variante. Turcia a acţionat de aproape un an drept mediator, mai ales că Ankara importa cantităţi uriaşe de cereale. În cazul opririi lanţului de distribuire al grânelor din Ucraina, numeroase regiuni ale lumii riscă să fie lovite de foamete.

În estul Ucrainei continuă luptele, în oraşul Bahmut dar şi în alte localităţi. Potrivit oficialilor de la Kiev, ruşii au pierdut într-o singură zi aproape 900 de soldaţi în încercarea de a străpunge linia de apărare ucraineană.

Ruşii continuă atacurile şi cu drone sinucigaşe, în estul Ucrainei dar şi în alte regiuni îndepărtate de linia frontului.

În acest timp, gruparea de mercenari Wagner intenţionează să recruteze încă 30 de mii de luptători până la mijlocul lunii mai, a anunţat fondatorul acestei armate private.

Realitatea de pe front arată că ruşii nu reuşesc să înainteze, au pierderi umane semnificative şi folosesc tone de muniţie în fiecare zi.

La nouă ani de la anexarea ilegala a Crimeii, propaganda rusă nu face decât să convingă populaţia să îl sprijine pe Vladimir Putin şi, mai ales, să accepte toate deciziile pe care le ia liderul de la Kremlin. Chiar dacă aceste decizii duc la pierderea a mii de vieţi omeneşti, zilnic.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI