Război în Ucraina | Lupte sângeroase la Bahmut. SUA accelerează livrarea de tancuri Abrams Ucrainei. Ruşii au efectuat un zbor militar deasupra Mării Japoniei

21 martie 2023, 14:27

 

În nordul Crimeei, ucrainenii au reuşit să distrugă un transport de rachete ruseşti, pe calea ferată, se pare cu ajutorul unei drone.

La Bahmut se dau lupte sângeroase; mercenarii lui Evegheni Prigojin susţin că deţin controlul asupra a 70 la sută din oraş. Iar ucrainenii, la rândul lor, spun că au respins, în ultimele ore, o serie de atacuri masive.

În timp ce preşedintele Xi Jingping se află la Kremlin, la Kiev a sosit într-o vizită surpriză  premierul nipon, Fumio Kishida. Şeful guvernului nipon a declarat susţinerea totală a Japoniei faţă de Ucraina. A mers şi la Bucea, locul unde au fost descoperite gropi comune, cu civili ucraineni ucişi de ruşi.

Fumio Kisida: Lumea a rămas împietrită de durere când, acum un an, a văzut civili nevinovaţi ucişi la Bucea. Când am păşit pe pământul din Bucha, am simţit o revoltă intensă pentru toate aceste atrocităţi.

Ruşii au făcut astăzi un zbor militar deasupra Mării Japoniei – două bombardiere strategice au efectuat un zbor de rutină, afirmă Ministerul Apărării de la Moscova. Dar analiştii occidentali sunt de părere că nu ar fi exclus să fie o replică la vizita lui Kishida la Kiev.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă