Război în PSD. Liviu Dragnea, turneu în Moldova: “Eu încă sper ca Tudose să rămână prim-ministru”

12 ianuarie 2018, 13:31

După încercarea premierului Mihai Tudose de a forța demisia ministrului de Interne, unii parlamentari PSD, precum Cătălin Rădulescu, au propus convocarea mai rapidă a Comitetului Executiv care să decidă dacă e cazul sau nu să retragă sprijinul politic pentru Mihai Tudose.

Pe surse, s-a vehiculat că s-a găsit deja un înlocuitor.

Aflat în turneu la filialele PSD din Moldova, Liviu Dragnea a mutat cartoful fierbinte în terenul premierului.

Partizanii restructurării s-au repliat, invocând nevoia de unitate și coeziune.

„Până la urmă, premierul este cel care răspunde în faţa Parlamentului împreună cu Guvernul pe care îl conduce de realizarea programului de guvernare, de eventualele nerealizări sau greşeli. trebuie să aibă libertatea de a-şi forma echipa aşa cum crede. E o chestiune de coerenţă a deciziei politice, dar şi de oameni potriviţi adecvaţi care să îşi ducă mandatul aşa cum a fost el asumat”, sustine fostul ministru Robert Cazanciuc.

Numărul doi din PSD vede o soluție: apelul la un mediator din vechea gardă a partidului.

Meciul e, însă, departe de finalizare. Totul se va tranșa în noua ședință de CEX de la finele acestei luni.

___________________

Preşedintele PSD Liviu Dragnea face un turneu prin judeţele din Moldova. Liderul PSD se întâlneşte cu şefii organizaţiilor teritoriale. Discuţiile au loc în contextul în care la sfârşitul lunii va avea loc şedinţa Comitetului Executiv al partidului, în care se va decide o eventuală restructurare a Guvernului lansată de premierul Mihai Tudose. Astăzi şeful PSD este la Bacău.

Liviu Dragnea nu a comentat scandalul Carmen Dan – Mihai Tudose, dar a spus că încă speră ca premierul actual să rămână în funcţie.

Liderul PSD se întâlneşte cu parlamentarii şi primarii din judeţul Bacău. În faţa Centrului de Afaceri, unde are loc întâlnirea, au venit şi câţiva protestatari, care l-au întrebat pe Liviu Dragnea ce va face cu Legile justiţiei, iar acesta a spus că nu vor fi depuse amendamente care să pună sub semnul întrebării desfăşurarea anchetelor penale.

Liviu Dragnea a fost ieri la Suceviţa, unde, conform unor surse, s-ar fi discutat despre posibilitatea ca Paul Stănescu să fie premier, însă liderul social-democrat a negat informaţia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă