Râul Dâmbovița, secat în Capitală, pentru decolmatare. Peisajul este dezolant, mirosul insuportabil

7 ianuarie 2018, 18:14

Secarea porțiunii din zona Pieței Unirii a râului Dâmbovița a scos la lumină toate gunoaiele aruncate de oameni și strânse de-a lungul timpului. Un miros deloc plăcut „întâmpină” oamenii care traversează podul de la Piața Unirii.

Compania Naţională Apele Române spune că lucrările de decolmatare erau necesare. Și, pentru binele locuitorilor, au ales să le facă în anotimopul friguros, deși vara ar fi fost mult mai eficiente.

“În vederea decolmatării, biefurile Unirea – Mărășești trebuiesc lăsate la uscat, operațiune care s-ar putea realiza cel mai rapid în perioada anotimpului cald, însă cu impact vizual și mai ales olfactiv extrem de negativ pentru riverani și trecători, din cauza descompunerii algelor și scoicilor existente”. (sursa: comunicat Compania Naţională Apele Române)

De mâine, vor începe efectiv lucrările. Vor fi strânse mai întâi gunoaiele, iar lucrările vor fi executate de de Compania Naţională Apele Române în colaborare cu Apa Nova, cu Poliţia Locală şi cu direcţiile de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei.

Operațiunea va dura 10 zile, susțin oficialii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă