Rătăciţi şi accidentaţi pe munte. Salvamontiștii și jandarmii montani au intervenit în mai multe cazuri din Argeș și Prahova

2 septembrie 2018, 15:10

Salvamontiștii din județul Argeș au pornit, aseară, într-o cursă contracronometru pentru a ajunge cât mai repede la un băiat de 8 ani care avea un traumatism cranio-cerebral deschis.

Odată ce salvatorii montani l-au coborât pe cel mic de pe munte, o ambulanță l-a transportat la Spitalul Municipal din Curtea de Argeș.

În Prahova, trei tineri care nu erau echipaţi pentru drumeţii montane au fost surprinşi de lasarea serii fără a avea măcar o lanternă la ei.

Pentru că nu au putut vedea pe unde merg, o tânără din grup a alunecat şi a cazut câţiva metri într-o râpă şi nu a mai putut ieşi pentru că şi-a rupt piciorul. Prietenii ei i-au sunat imediat pe salvamontiștii din Bușteni.

Patru ore a durat intervenţia salvatorilor montani, iar la final, cei 3 tineri au fost coborâți în siguranță la poalele muntelui. Fata rănită a fost preluată de o salvare și transportată la Spitalul de Ortopedie din Azuga, unde medicii au internat-o.

Prin momente de panică au trecut alţi patru turişti care au dat nas în nas cu ursul pe Jepii Mari din Masivul Bucegi. Ei au cerut ajutor la 112, iar jandarmii montani au pornit spre ei.

Un alt grup de turiști s-a rătăcit pe Jepii Mici. Pentru că nu erau echipaţi corespunzător, au cerut ajutorul salvatorilor montani care i-au coborât în siguranţă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite