Rata mortalității de COVID-19, cea mai mare din Europa

2 august 2020, 18:55

Datele Uniunii Europene arată că românii bolnavi de covid riscă cel mai mult să își piarad viață din cauza noului coronavirus. Statistică cuprinde toate statele uniunii plus Marea Britanie. Avem o rată a mortalității de 1,9, iar în top urmează Marea Britanie și Bulgaria. Numai azi numărul morților a fost de 34. Medici au mai multe explicații

„Pacienţii noştri ajung destul de târziu în terapie intensivă şI ajung în forme severe pentru că, deseori, ei refuză să se intereneze sau nu doresc să se interneze. De exemplu, la nivelul spitalului nostru, formele severe au fost care au ajuns direct pe terapie intensivă. Cei care au ajuns pe spital, au reuşit, prin terapia care li s-a administrată, să depăşească momentele grele. A două explicaţie ar fi datorită morbidităților destul de multe, în special obezitate, diabet , boli cardiovasculare”, spune medicul Virgil Musta.

De ieri și până azi alte 34 de persoane, toate suferind și de alte boli au decedat din cauza noului coronavirus. În fiecare zi din această săptămână au fost peste 1000 de noi persoane infectate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă