Rată mică de vaccinare într-una dintre cele mai mari comune din Vrancea. Există un centru, dar puțini i-au trecut pragul

La sate, rata de vaccinare e încă scăzută deși, în ultima perioadă, speriați de ravagiile pe care le face virusul, oamenii iau calea centrelor de vaccinare. Așa s-a întâmplat și într-una dintre cele mai mari comune din Vrancea care, deși are un centru de imunizare, toată vara a stat închis pentru că nimeni nu-i trecea pragul.

04 Noiembrie 2021, 19:28 (actualizat 04 Noiembrie 2021, 21:07) Știrile TVR |

Dumitrești e una dintre cele mai mari comune din Vrancea și una dintre puținele comune din județ cu un centru de vaccinare.

Toată vara a stat închis pentru că nimeni nu mergea să se vaccineze.

De două săptămâni, oamenii au început să vină, uneori chiar neașteptat de mulți. Asta după ce au auzit că virusul face ravagii și omoară sute de oameni.

Iulia Marin, medic, Centrul de vaccinare Dumitrești:  Merge din ce în ce mai bine, oamenii au început să simtă pericolul și au început să aibă grijă de ei și să vină să se vaccineze în număr din ce în ce mai mare în ultimele zile am trecut de 30, am avut și zile cu 50 de persoane pe zi.

Chiar și așa, comuna abia dacă are 10 la sută din populație vaccinată.

Teoriile conspirației încă fac adepți, iar medicilor le e greu să-i convingă pe oameni că trebuie să aibă încredere în ei și în vaccin.

Unii sunt chiar vehemenți și nici nu vor să audă de imunizare, chiar dacă nu au argumente.

Alții spun că s-ar vaccina, pentru că sunt bătrâni și bolnavi, dar medicul de familie i-ar fi sfătuit să nu o facă.

Oamenii recunosc că le e teamă de boală dar le este și mai frică de vaccin.

Județul Vrancea este printre cele codașe, cu rată de vaccinare puțin peste 30 la sută. Doar Suceava, Covasna, Bacău, Botoșani și Giurgiu au mai puține persoane vaccinate.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN VACCINARE COVID-19
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI