Rata de promovare la Bacalaureat a crescut după recorectare și este cea mai bună din ultimii 13 ani. Sunt și 42 de unități de învățământ în care niciun elev n-a promovat

1 iulie 2022, 19:20

Peste 90 de mii de absolvenți de liceu au reușit să promoveze Bacalaureatul în această sesiune. Adică peste 75% dintre candidații înscriși la examenul maturității. Este cea mai bună rată de promovare din ultimii 13 ani.

Dar specialiștii ne avertizează să nu ne îmbătăm cu apă rece pentru că anul acesta am avut și cel mai mic număr de candidați înscriși la examen din ultimii 13 ani. Și raportul se vede cel mai bine în cifre. Rata de promovare a crescut pe măsură ce numărul celor înscriși a scăzut.

Datele prezentate de ministerul Educației ne arată o realitate dureroasă în liceele din România. În timp ce 74 de licee se laudă cu promovabilitate de 100%, în 42 de unități de învățământ niciun elev n-a promovat. Adică n-a reușit să obțină media 6 la examen.

VEZI ȘI Rezultatele finale ale Bacalaureatului au fost afişate. 75,2% – rata de promovare. Peste 30.000 de note, mărite după contestații. 74 de licee au avut promovabilitate de 100%

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite