Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand Politica de cookies Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.

Răspunsul FDA-ului american la întrebarea dacă trăiește COVID-19 pe ambalaje

Specialiştii din lumea întreagă recomandă distanţarea sociala ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului. Totuşi, această distanţare nu poate fi completă, dat fiind că oamenii trebuie să îşi procure hrana, lucru care înseamnă contact cu alţi oameni ori cu obiecte atinse de aceştia.

25 Martie 2020, 17:00 (actualizat 25 Martie 2020, 17:19) |
Potrivit specialiştilor, alimentele pot fi contaminate dacă o persoana infectată cu COVID-19 întră în contact cu ele

Ambalajele alimentelor pot trece prin mai multe mâini înainte să ajungă la consumator.

Jurnaliştii Fox News au stat de vorbă cu un reprezentant al FDA-ului american, care răspunde de sănătatea consumatorilor. „Putem contracta COVID-19 dacă intrăm în contact cu un ambalaj contaminat?", au întrebat aceştia.

„Spre deosebire de alţi viruşi transmisibili prin intermediul tractului gastrointestinal, cum ar fi Norovirusul ori Hepatita A, care se pot răspândi prin intermediul alimentelor contaminate, SARS-CoV-2, care provoacă COVID-19, este un virus respirator. Nu este până acum ştiut şi dovedit că acesta s-ar transmite şi prin intermediul tractului gastrointestinal, deci al sistemului digestiv", a răspuns FDA.

Centrul de resurse privind coronavirusul al Harvard Medical School a oferit de asemenea un răspuns. Specialiştii Harvard au transmis că un răspuns ferm nu poate fi oferit încă, ci doar o supoziţie.

„Virusul care provoacă COVID-19 a fost detectat în excreţiile unora dintre pacienţi, lucru care ne determină să afirmăm că nu putem exclude definitiv posibilitatea ca infecţia să fie transmisibilă şi prin intermediul unor alimente contaminate", au spus epidemiologii.

Potrivit specialiştilor, alimentele pot fi contaminate dacă o persoana infectată cu COVID-19 întră în contact cu ele. Putem vorbi astfel despre un lucrător la o fabrică.

Ei adaugă că virusul este distrus la temperaturi înalte, ceea ce înseamnă că prepararea termică a alimentelor reduce complet riscul de infectare. Totuşi, nu toate alimentele se prepară termic, iar ei dau exemplul salatelor ori pe cel al sandwich-urilor.

Profesorul Benjamin Chapman, de la North Carolina State University, a spus pentru Live Science: „Nu e vorba despre excluderea totală a riscului de infectare în acest mod, dar şansele sunt minuscule şi până acum nu există evidenţe în acest sens. De asemenea, nu trebuie să ne temem să cumpărăm produse, având în vedere că virusul nu poate supravieţui pe un ambalaj mai mult de câteva ore".

Sursa: Mediafax

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 19°C
IASI 18°C 15°C
CLUJ 15°C 9°C
CONSTANTA 15°C 16°C
CRAIOVA 19°C 17°C
BRASOV 15°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
CURS BNR - 29 Martie 2020, 02:57
 
INDICI BVB
 
INDICE BET
Data: 27-03-2020
Deschidere: 7622.75
Maxim: 7695.45
Mimim: 7471.09
Variatie: -1.23%
TLV
1.77
1.77%
FP
1.11
1.79%
SFG
12.60
2.8%
SNG
27.50
1.45%
BRD
11.66
2.04%
EBS
89.12
5.45%
SNN
13.16
1.55%
TGN
238.00
0.42%
TBM
0.20
14.77%
SNP
0.29
0.34%
ARHIVĂ ȘTIRI