Răspuns dur al Uniunii Europene: Rusia va fi izolată cum nu s-a mai întâmplat. Vom opri toate băncile rusești din UE

24 februarie 2022, 10:15

Oficialii europeni au dat un răspuns dur, comun și unit împotriva agresiunii Rusiei care dă dovadă că ”vrea să întoarcă ceasul la Imperiul Rus”.

„Vom slăbi baza economică a Rusiei. Vom îngheța bunurile rusești din Uniunea Europeană și vom opri băncile rusești. Președintele Putin încearcă să întoarcă ceasul la Imperiul Rus. Riscă viitorul poporului rus. Cer Rusiei să înceteze violența și să-și retragă trupele din teritoriul ucrainean. Nu vom permite președintelui Putin să înlocuiască statul de drept și dreptul internațional prin violență. Uniunea Europeană este alături de Ucraina și popor, vom continua să îi susținem și până la urmă pacea va exista”, a spus Ursula von der Leyen.

„Sunt cele mai negre timpuri de la al Doilea Război Mondial. O putere nucleară care atacă o țară vecină. Este o încălcare a principiului de bază al existenței umane. Costă multe vieți. Vom prezenta niște linii generală de adoptat, cel mai dur pachet de sancțiuni implementat vreodată. Eu mă voi asigura că comunitatea europeană va fi de acord cât de grav e acest moment și vom da un răspuns unit și clar că acest comportament este intolerabil. Rusia va fi izolată cum nu s-a mai întâmplat. E vorba de viitorul comunității noastre globale. Vom rămâne uniți pentru a apăra aceste poziții. Nicio violență, niciun act de distrugere nu trebuie folosit pentru jocuri politice. Vom schița un pachet de măsuri de urgență pentru Ucraina. Vom susține evacuările inclusiv ai personalului nostru. UE a făcut eforturi fără precedent pentru o soluție diplomatică, dar Rusia a decis unilateral să recurgă la escaladarea situației. Președintele Putin trebuie să se oprească, a spus Josep Borrell.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite