Doina Gradea, noul director interimar al TVR, după ce Raportul televiziunii pe 2016 a fost respins în Parlament și conducerea demisă

Parlamentul a demis azi Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române și a numit un director interimar, pe Doina Gradea. Plenul celor două camere a validat și noua conducere a Radioului Public.

27 Septembrie 2017, 10:55 (actualizat 27 Septembrie 2017, 22:03) |
TVR și Radioul au conduceri noi
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
 |  GALERIE FOTO

 

Raportul de activitate al TVR pe anul trecut a fost respins cu 203 voturi "împotrivă" şi 74 "pentru", rezultat care duce, în mod automat, la demiterea Consiliului de Administraţie. Potrivit legii, la propunerea Comisiilor de cultură a fost validată ca interimar Doina Gradea, pentru cel mult 6 luni. Doina Gradea şi-a început cariera ca jurnalist la o agenţie de presă, iar în ultima perioadă a fost membru al Consiliului de Administraţie al TVR.

Doina Gradea, director interimar al TVR: "Nu am nicio legătură cu politicul, dimpotrivă, sunt un profesionist, spun fără modestie, și mă bucur că am ajuns în SRTV, pentru a întoarce Serviciului Public de Televiziune tot ceea ce am învățat eu în mediul privat".

Parlamentul a validat un nou Consiliu de Administraţie al Radioului. Preşedinte Director General va fi Georgică Severin, care a asigurat de altfel interimatul în ultima jumătate de an.

În 6 luni, partidele parlamentare, Guvernul, Preşedinţia şi angajaţii TVR îşi vor desemna reprezentanţii în Consiliul de Administraţie, care va trebui să primească girul legislativului şi să aleagă ulterior un preşedinte.

 

 

ACTUALIZARE Persoana propusă pentru funcția de director interimar este Doina Gradea, care a fost audiată în Comisiile de Cultura și a primit aviz pozitiv. Votul s-a desfășurat în absența parlamentarilor USR, care au declarat că nu o susțin. Doina Gradea a fost votată director interimar al TVR și în plenul Parlamentului.

(w500) Doina Grad

Doina Gradea a fost validată, anul trecut, ca membru propus de PSD în Consiliul de Administrație  condus de Irina Radu.

Raportul de activitate pe anul 2016 al Televiziunii Române a fost respins de plenul reunit al Parlamentului. Au fost înregistrate 203 voturi „pentru" şi 74 voturi „împotrivă".  Potrivit Legii 41/1994, votul negativ al Parlamentului echivalează cu demiterea Consiliului de Administraţie al TVR şi a Preşedintelui - Director General al TVR.

Comisiile reunite pentru Cultură ale Camerei Deputatilor și Senatului au respins, săptămâna trecută, Raportul de activitate pe 2016 al Societatii Române de Televiziune (SRTV).

Președintele director general al SRTV, Irina Radu, a declarat săptămâna trecută în fața Comisiei de Culturăă că instituția a încheiat pe plus anul 2016 din punct de vedere financiar.

"În ciuda problemelor financiare care au afectat producţia tv şi au ameninţat însăşi funcţionarea organizaţiei, SRTv are astăzi o evoluţie pozitivă. Am încheiat 2016 pe plus, atât din punct de vedere financiar, cât şi editorial. Avem producţii şi vedete noi, iar ştirile noastre sunt echilibrate, aşa cum arată şi sondajul de opinie realizat acum o lună.  De aceea, vă rog să ne continuăm parcursul pozitiv, mai ales că ne aflăm înaintea unui moment deosebit de important pentru orice televiziune: lansarea grilelor de toamnă. Să aşteptăm decizia Parlamentului şi, între timp, să lucrăm la proiectele noastre; după, va fi timp pentru analize şi planuri", a afirmat președintele director general al SRTV, Irina Radu, într-un comunicat.

 

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 13°C
IASI 10°C 11°C
CLUJ 11°C 11°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 14°C 11°C
BRASOV 10°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI