Raportul SUA privind OZN-urile: Nu există indicii clare că ar putea exista o explicație non-terestră. Mironov, la TVR: Nu suntem singuri în Univers

26 iunie 2021, 20:34

 

Indiferent de natura lor, fenomenele reprezintă pericole pentru securitatea zborurilor civile și ar putea fi o amenințare la adresa securității naționale, afirmă raportul.

O altă concluzie este că, foarte probabil, nu există o singură explicație pentru cazurile raportate.

Raportul, prezentat Congresului și publicului, are nouă pagini și este alcătuit din două părți, una accesibilă oricui, cea de-a doua clasificată.

A fost realizat de Oficiul Național al Directorului pentru Informații în cooperare cu o structură specială a Pentagonului alcătutiă în majoritae din ofițeri din Marină. Au fost analizate 144 de cazuri raportate de piloții militari din 2004.

Raportul este, totuși, o schimbare a politicii guvernului federal după ce militarii au încercat decenii la rând să mascheze sau să discrediteze rapoartedele despre așa numitele farfurii zburatoare. Unii scriitori, care au abordat subiectul, sunt sceptici.

Din cele 144 de cazuri doar unul a putut fi explicat: a fost un balon de mari dimensiuni care s-a dezumflat. Celelalte 143 rămân fără explicații.

Autorii documentului conchid că există prea puține date pentru a spune cu certitudine dacă e vorba de aparate cu tehnologie specială realizate de guvernul american sau companii particulare din Rusia ori China.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite