SUA: Raportul procurorului Robert Mueller arată că nu a existat nicio înțelegere secretă între echipa lui Donald Trump și Moscova, la alegerile prezidențiale din 2016

Nu a existat nicio înțelegere secretă între echipa lui Donald Trump și Moscova, în scrutinul prezidențial din 2016. Este concluzia anchetei care a durat doi ani și a stârnit valuri de reacții în lumea întreagă. În mod repetat, președintele Trump a spus că investigația desfășurată de echipa procurorului special Robert Mueller este o vânătoare de vrăjitoare.

25 Martie 2019, 13:02 (actualizat 26 Martie 2019, 14:53) |
Scrisoarea procurorului Barr

Rezultatele investigației sunt cuprinse într-o scrisoare de patru pagini adresată Congresului de procurorul general William Barr, care primise raportul cu două zile înainte.

"Consilierul special nu a descoperit că echipa de campanie a lui Trump sau oricine a avut legătură cu aceasta a conspirat sau s-a coordonat cu guvernul rus, în pofida ofertelor multiple ale unor persoane afiliate părții ruse de a sprijini campania lui Trump". (Sursa: Scrisoarea procurorului William Barr adresată Congresului)

Este o adevărată victorie pentru președintele american, care a repetat constant că nu a existat nicio înțelegere secretă cu Rusia.

Donald Trump: "Nu a fost nicio înțelegere secretă cu Rusia. Nu a fost nicio obstrucţionare. Nici una, nici alta, ci o exonerare completă, totală. E o ruşine că ţara noastră a fost nevoită să treacă prin aşa ceva."

Ancheta a durat 675 de zile, timp în care s-au scurs public foarte puține informații. Investigația a ținut Statele Unite în suspans - iar acum, odată încheiată, divizează opinia publică.

Pe parcursul anchetei, mulți americani au făcut o analogie cu afacerea Watergate, care a dus la demisia președintelui Nixon în 1974. Acum, concluziile la care a ajuns echipa de investigație îi clarifică lui Donald Trump orizontul, în perspectiva alegerilor prezidențiale de anul viitor.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 16°C
IASI 11°C 14°C
CLUJ 8°C 11°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 12°C 12°C
BRASOV 8°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI