SUA: Raportul procurorului Robert Mueller arată că nu a existat nicio înțelegere secretă între echipa lui Donald Trump și Moscova, la alegerile prezidențiale din 2016

25 martie 2019, 13:02

Rezultatele investigației sunt cuprinse într-o scrisoare de patru pagini adresată Congresului de procurorul general William Barr, care primise raportul cu două zile înainte.

„Consilierul special nu a descoperit că echipa de campanie a lui Trump sau oricine a avut legătură cu aceasta a conspirat sau s-a coordonat cu guvernul rus, în pofida ofertelor multiple ale unor persoane afiliate părții ruse de a sprijini campania lui Trump”. (Sursa: Scrisoarea procurorului William Barr adresată Congresului)

Este o adevărată victorie pentru președintele american, care a repetat constant că nu a existat nicio înțelegere secretă cu Rusia.

Donald Trump: „Nu a fost nicio înțelegere secretă cu Rusia. Nu a fost nicio obstrucţionare. Nici una, nici alta, ci o exonerare completă, totală. E o ruşine că ţara noastră a fost nevoită să treacă prin aşa ceva.”

Ancheta a durat 675 de zile, timp în care s-au scurs public foarte puține informații. Investigația a ținut Statele Unite în suspans – iar acum, odată încheiată, divizează opinia publică.

Pe parcursul anchetei, mulți americani au făcut o analogie cu afacerea Watergate, care a dus la demisia președintelui Nixon în 1974. Acum, concluziile la care a ajuns echipa de investigație îi clarifică lui Donald Trump orizontul, în perspectiva alegerilor prezidențiale de anul viitor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă