Raportul procurorului Robert Mueller: Nu există nicio dovadă că Trump ar fi avut vreo legătura cu rușii

Mult-așteptatul raport privind eventuala colaborare Donald Trump-Rusia a fost publicat. Concluzia este că nu există nicio dovadă că Trump ar fi avut vreo legătura cu rușii ori că Moscova l-ar fi ajutat să câștige alegerile prezidențiale. Democrații însă, și susținătorii lui, care își puseseră mari speranțe ca raportul îl va dărâma pe Trump, nu se dau bătuți și vor ca, într un fel sau altul, ancheta sa meargă mai departe.

19 Aprilie 2019, 13:57 (actualizat 19 Aprilie 2019, 14:27) Știrile TVR |

Raportul întocmit de procurorul special Robert Mueller - după 2 ani de ancheta, sute de persoane intervievate și un buget de 30 de milioane de dolari - are 400 de pagini. Pentru ca poate fi citit de marele public, unele paragrafe au fost șterse, pentru că se referă la anchete în curs ori la terțe persoane, a căror reputație poate avea de suferit. Un lucru însă este clar, potrivit documentului - nu există dovezi ca Trump ar fi colaborat cu rușii.

Trump se simte răzbunat, pentru cei doi ani în care presa, susținută de democrați, l-a atacat zilnic și a întreținut ideea că ar fi ajuns la Casa Albă datorită rușilor.

O vânătoare de vrăjitoare, o farsă - spunea Trump.

O asemenea farsă nu trebuie să mai aibă loc niciodată. Niciun președinte nu mai trebuie să treacă prin așa ceva.

Donald Trump a postat pe Twitter o fotografie, inspirată din urzeala tronurilor, însoțită de textul Game over - jocul s-a terminat.

Nu însă și pentru democrați, care se agață acum de obstrucționarea justiției. Raportul Mueller arată că sunt 10 situații în care Trump ar putea fi suspectat că a încercat să obstrucționeze justiția, dar autorii documentului spun că nu se pot pronunța și lasă acest lucru în seama procurorului general, care însă a stabilit că, pe baza celor 10 cazuri expuse de Mueller, președintele nu poate fi acuzat.

Sunt și câteva lucruri stânjenitoare în raport - când s-a anunțat declanșarea anchetei speciale, Trump a spus: E cel mai rău lucru din viața mea, sunt terminat, n-am să mai pot face nimic.

Un alt lucru stânjenitor, este faptul că Don Junior, fiul lui Trump, ar fi obținut informații anti Hillary Clinton de la Wikileaks.

Delict federal însă este doar dacă Don Junior personal ar fi recurs la atacuri cibernetice si spargere de conturi.

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 7°C 9°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 5°C 6°C
BRASOV 5°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI