Raportul medico-legal în cazul bebelușului mort după ceremonia de botez arată că asfixierea este cauza decesului

3 februarie 2021, 12:31

Raportul medico-legal a confirmat ceea ce medicii de la echipajul SMURD care au încercat să îl salveze în biserică au spus de la început: bebelușul avea lichid în plămâni. Legiștii au stabilit că asfixierea este cauza morții, iar ancheta care până acum s-a desfășurat in rem s-a transformat în urmărire penală.

Preotul este cercetat pentru ucidere din culpă.

O anchetă este în desfășurare și la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

________________________________

La Suceava au ajuns astăzi doi medici legiști. Aceștia au efectuat autopsia, în cazul bebelușului care a murit la scurt timp după oficierea ceremoniei de botez. În acest caz, polițiștii fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Deocamdată, cauza decesului băiețelului nu a fost comunicată. Ce știm este că bebeluşul era fragil, se născuse prematur și avea doar 6 săptămâni când i s-a făcut botezul. Înregistrarea făcută de rude în timpul botezului arată că preotul a ţInut bebelușul cu față în sus și l-a scufundat de trei ori în apă. Imediat după ce a fost scufundat în cristelniţă, copilul a început să se simtă rău.

Medicii de la spital, unde a ajuns el în stare gravă, susțîn că avea 110 mililitri de lichid în plămâni. Între timp, Preotul care a oficiat ceremonia nu mai poate sluji până la finalizarea anchetelor. Iar Părinții băiețelului vor să-l dea pe preot în judecată.În funcție de rezultatele necropsiei și a anchetei polițiștilor, care analizează imaginile filmate, se va stabili dacă preotul se face vinovat de moartea bebelușului. Dacă va cădea în sarcina reprezentantului bisericii, acesta va fi acuzat de omor prin imprudența.

Până în prezent, nu este cunoscut un caz de malpraxis admis de asemenea tip în rândul preoţilor. Cel mai recent caz similar, soldat tot cu moartea unui bebeluș, a fost la Iaşi în urmă cu mai bine de doi ani. Atunci, necropsia a scos la iveală că micuţul avea ingerată o anumită cantitate de lapte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite