Raportul Comisiei Speciale este gata: Voturile la alegerile prezidențiale din 2009 au fost influențate

23 ianuarie 2018, 14:39

În absența opoziției, reprezentanții PSD, ALDE și cei ai UDMR din această comisie parlamentară de anchetă au dezbătut și votat un raport de 112 pagini în care ei își mențin suspiciunile cu privire la fraudarea alegerilor prezidențiale din anul 2009.

Vorbim aici de suspiciuni, care potrivit reprezentanților actualei puteri nu au fost probate în timpul activității acestei comisii, cu documente clare. Tocmai din această cauză reprezentanții PSD spun că nu se poate vorbi decât despre acțiuni ale guvernului Boc și ale fostului președinte Traian Băsescu care au fost menite să influențeze rezultatul alegerilor. Ei se referă la schimbarea prefecților și a peste 1200 de persoane din zona serviciilor deconcentrate.

Ei susțin că cele două măsuri au fost de natură să influențeze rezultatul alegerilor, însă suspiciunile de fraudare nu sunt întărite de probe, lucru recunoscut și de membrii comisiei.

În aceste condiții, reprezentanții puterii susțin că nu au așteptări, deși susțin acest document la nivelul administrației prezidențiale, dar Parchetelor și Guvernului, a transmis Marius Vulpe pentru Telejurnal.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite