Raportul anchetei de destituire a lui Donald Trump, publicat. Informații despre folosirea puterii pentru obținerea de beneficii personale, intimidări la adresa martorilor

În timp ce președintele Trump se află la Londra, raportul anchetei de destituire care-l vizează a fost publicat de democrații din Congresul american. Casa Abă respinge acest document, afirmând că e plin de "aiureli", care nu fac decât să reflecte frustrările democraților.

04 Decembrie 2019, 13:18 (actualizat 04 Decembrie 2019, 14:06) Știrile TVR |

Raportul anchetei de destituire are 300 de pagini, care detaliază informații despre cum liderul de la Casa Albă și-ar fi folosit puterea pentru a obține beneficii personale. Apoi, le-ar fi cerut martorilor și agențiilor guvernamentale să ignore citațiile din cadrul anchetei și chiar ar fi recurs la intimidări.

Documentul susține că Donald Trump a solicitat ingerința externă în alegerile de anul viitor. Mai exact, a cerut unei țări străine, Ucraina, să contribuie la anihilarea unuia dintre potențialii săi contracandidați.

Adam Schiff, preşedintele comisiei de anchetă: "Aici nu e vorba despre Ucraina, ci despre democraţia noastră, despre securitatea noastră naţională. E vorba despre dreptul pe care îl au americanii ca preşedintele Statelor Unite să acționeze în interesul lor, cu gândul la securitatea lor, şi nu din motive în afara legii, personale sau politice".

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 29°C
IASI 28°C 22°C
CLUJ 25°C 21°C
CONSTANTA 26°C 27°C
CRAIOVA 28°C 27°C
BRASOV 25°C 22°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI