Raport ONU: Peste cinci miliarde de oameni s-ar putea confrunta cu probleme în aprovizionarea cu apă, până în 2050

Ziua Mondială a Apei (World Water Day) este sărbătorită de 25 de ani pe 22 martie
Ziua Mondială a Apei (World Water Day) este sărbătorită de 25 de ani pe 22 martie
22 martie 2018, 09:26

Mai mult, conform sursei citate, în prezent 2,1 miliarde de persoane nu beneficiază de o sursă sigură de apă acasă, ceea ce le afectează sănătatea, educaţia şi stilul de viaţă.

Ziua Mondială a Apei (World Water Day) este sărbătorită, de 25 de ani, pe 22 martie. Tema aleasă de Naţiunile Unite pentru a marca acest moment în 2018 este „Răspunsul este în natură”.

Naţiunile Unite asupra Mediului Înconjurător de la Rio de Janeiro au decis în 1992, prin rezoluţia 47/193, ca statele să dedice în fiecare an, în preajma solstiţiului de primăvară, o zi în care oamenii să conştientizeze că apa este una dintre resursele indispensabile vieţii.

Fundaţia We Are Water, o iniţiativă a companiei Roca, va lansa campania „Viaţa ascunsă a apei #TheHiddenLifeOfWater”, cu scopul de a promova nevoia accesului universal şi egal la această resursă preţioasă în condiţiile în care Naţiunile Unite atrag atenţia asupra impactului pe care problemele de mediu şi schimbările climatice îl pot avea asupra crizelor legate de apă: inundaţiile, secetele şi poluarea apei sunt agravate de degradarea stratului de vegetaţie, a solului, a râurilor şi a lacurilor.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite