Raport MAI: Polițistul care a discutat cu Alexandra a avut o atitudine refractară. Când l-au auzit cum îi răspunde, colegii săi i-au luat telefonul și au încercat să vorbească ei cu victima

MAI a sesizat Parchetul în urma verificărilor Corpului de Control în cazul crimelor din Caracal, cu privire la modul în care polițistul care a preluat apelul la 112 al Alexandrei a tratat situația prezentată de adolescentă. 5 ofițeri și 3 agenți vor fi cercetați prealabil pentru intervenție. Raportul MAI evidențiază că atitudinea polițistului care a preluat apelul disperat al Alexandrei care fusese violată și legată cu sârmă a fost revoltătoare. Cei care au reascultat dialogul sunt și ei indignați.

29 Iulie 2019, 12:53 (actualizat 29 Iulie 2019, 19:13) Știrile TVR |
Agenți și ofițeri cercetați
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Polițistul care a preluat apelul nu a făcut nimic pentru Alexandra. Cel puțin așa reiese din raportul întocmit de Corpul de control al MAI, subliniază Marius Popescu, jurnalist TVR.

Mai mult de atât, în raport se menționează că polițistul a avut o atitudine expeditivă.

Cel care a discutat cu Alexandra a avut o atitudine refractară față de situația prezentată de fată și nu a dat dovadă de implicare pentru a obține mai multe date privind locul în care este sechestrată, se arată în raportul MAI, potrivit unor surse.

În document se menționează și faptul că, după ce colegi ai polițistului aflat în dispecerat la IPJ Olt au văzut cum acesta vorbește la telefon, i-au luat telefonul din mână și au încercat să vorbească ei cu Alexandra.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a fost informat pentru a analiza și dispune cu privire la situația de fapt reținută în sarcina agentului din cadrul IPJ Olt care a preluat apelul de la 112, arată Ministerul de Interne.

Un alt lucru extrem de important menționat în raport: miercuri seară, când tatăl Alexandrei s-a dus la postul de poliție pentru a reclama dispariția fetei sale, a fost informat că trebuie să vină a doua zi. Abia atunci ar fi putut depune plângerea.

Corpul de control al Ministerului de Interne a făcut verificări privind modul în care polițiștii din Caracal au acționat de la dispariția Alexandrei și până la percheziția de la domiciliul lui Gheorghe Dincă. În urma verificărilor, Corpul de control a propus cercetarea prealabilă față de 5 ofițeri și 3 agenți.

Ministrul Nicolae Moga a înaintat guvernului şi preşedintelui Klaus Iohannis raportul referitor la acţiunile desfăşurate în cazul de la Caracal anterior datei de 26 iulie.

După analizarea în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, raportul va fi făcut public, menționează Agerpres.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C -1°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -3°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -6°C -4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI