Raport Comisia Europeană: 84% din apele de scăldat din România au o calitate excelentă

5 iunie 2022, 16:43

La orele după amiezii, în localitatea Adunații Copăceni erau zeci de persoane care se răcoreau în râul Argeș.

Indiferent de percepția unora sau a altora, studiul Comisiei Europene spune că în România, 84% din apele de scăldat sunt considerate excelente. Pe ultimul loc se află Polonia, cu un procent de 44,5%. Pe prima poziție se află Austria (97,7%), urmată de Malta (96,6%) şi Grecia (95,8%). Legislația UE privind apa pentru scăldat definește condițiile în care calitatea acesteia poate fi clasificată ca fiind „excelentă”, „bună”, „satisfăcătoare” sau „nesatisfăcătoare”, în funcție de nivelurile de bacterii fecale detectate.

În țara noastră, principalele surse de poluare ale râurilor sunt: deșeurile abandonate, deșeurile provenite din creșterea animalelor, dar și multe altele.

Pe lângă calitatea apei, cei care obișnuiesc să se scalde în râurile României trebuie să aibă în vedere pericolele la care se expun și să țină cont de câteva sfaturi vitale.

Sâmbătă, un tânăr de 20 de ani a murit înecat în canalul Dunăre – Marea Neagră, în localitatea Medgidia. Acestuia i s-a făcut rău în timp ce înota împreună cu fratele său.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite