Raport al Pentagonului: F35, cel mai scump avion multirol, are probleme în a nimeri ținta

4 februarie 2020, 13:47

Raportul Pentagonului citat de Bloomberg arată că tunul variantei F35 pentru Forțele Aeriene are probleme serioase care trebuie rezolvate. De asemenea, în noiembrie anul trecut, specialiștii armatei americane au descoperit 873 de probleme de soft, dintre care 13 ar trebui rezolvate urgent.

Potrivit jurnaliștilor de la Bloomberg, situația arată ceva mai bine decât în septembrie 2018, când au fost constatate 917 probleme de soft. Oricum, în ultimul an, producătorul a reușit să rezolve niște vulnerabilități legate de securitatea cibernetică a modernului avion.

Programul F35 este de departe cel mai scump și a adunat uriașe depășiri de buget. Costurile sunt estimate la peste 420 de miliarde de dolari. Absolut toate componente aparatului sunt de ultima generație, însă și prețurile sunt pe măsură.

F35 este considerat cel mai avansat avion al momentului și multe țări din NATO l-au cumpărat sau vor să îl cumpere. Cel mai recent exemplu este al Poloniei. Varșovia tocmai a semnat un contract pentru 32 de avioane F35, în valoare de 4,6 miliarde de dolari.

Și România a anunțat că este interesată să cumpere o escadrilă prin 2025-2030.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite