Rănile războiului. Jandarmii montani au descoperit urme ale luptelor din Primul Război Mondial

La peste 100 de ani de la sângeroasele lupte din Primul Război Mondial, pe linia frontului din Moldova se găsesc şi acum urme ale bătăliilor. În zona Mărăşti, Oituz, Mărăşeşti, o echipă de jandarmi montani a descoperit tranşee, adăposturi, tuburi de cartuşe şi alte relicve care au aparţinut ambelor tabere. Jandarmii au depus coroane de flori şi s-au recules la monumentele dedicate eroilor care au făcut posibilă Marea Unire.

06 August 2018, 19:45 (actualizat 06 August 2018, 20:24) |
Rănile războiului
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Pe dealurile de pe linia frontului, în zone greu accesibile, se află troiţe şi cruci în memoria celor 80.000 de români care au murit numai în luptele din judeţul Bacău.

Timp de 5 zile, jandarmii montani au explorat locurile în care s-au aflat poziţiile celor două armate care s-au înfruntat atunci. Vremea ploioasă i-a cam încurcat, dar le-a purtat şi noroc.

Apele au spălat fostele tranşee şi adăposturi. Astfel au ieşit la lumină rănile războiului.

Relicvele luptelor au fost expuse în faţa monumentelor de la Cireşoaia, Măgura Ocnei şi Oituz.

Jandarmii au mers şi în locul unde s-a născut faimoasa deviză a Armatei Române, în Primul Război Mondial: Pe aici nu se trece!

Jandarmii Montani sunt, în aceste zile, într-o nouă expediţie, pe crestele Făgăraşului pentru a marca, în acest fel, anul Centenarului Marii Uniri.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMÂNIA 100
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 15°C
IASI 12°C 14°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 11°C 12°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI