Răniți și peste 100 de clădiri avariate după furtunile violente din Polonia. Vijelii și în Cehia, unde traficul feroviar a fost serios afectat

2 iulie 2022, 23:51

Furtunile violente din nordul Poloniei au afectat în special zonele din apropierea Mării Baltice și au apărut după un val de căldură extremă.

120 de clădiri au fost avariate, s-au produs inundații în unele localități, iar rafalele de vânt au smuls copaci din rădăcini.

Zeci de mii de case au rămas fără electricitate, iar unele acoperișuri au fost smulse de vânt. Doi pompieri au fost răniți în timpul intervențiilor de urgență.

Karol Kierzkowski, purtător de cuvânt, Departamentul de pompieri, Polonia: Cel mai dramatic eveniment a avut loc în zona Chojnice, unde un copac a căzut peste o mașină în care se aflau 5 persoane și a fost nevoie de ajutorul pompierilor. Am avut și intervenţii legate de clădiri avariate, cu acoperișuri devastate. Au fost și câteva incendii în urma unor fulgere„.

Furtuni puternice și în regiunea Moravia, din Cehia. Peste 15.000 de locuințe au rămas fără curent electric.

Mai mulți arbori s-au prăbușit peste liniile de înaltă tensiune.

Traficul feroviar în zonele afectate de furtuni a fost perturbat mai multe ore în cele două țări. Peste 1.000 de garnituri au avut întârzieri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite