Ramona Săseanu, director general interimar al TVR, după ce rapoartele de activitate din 3 ani au fost respinse în plenul Parlamentului, iar Consiliul de administrație a fost demis

11 mai 2021, 17:11

Ramona Săseanu lucrează la TVR Craiova și este realizator.

Și Societatea Română de Radiodifuziune are un nou șef interimar. E vorba de Liviu Popescu, propus de USR-PLUS, care a fost validat în plenul Parlamentului cu 237 de voturi pentru şi 134 împotrivă.

Cei doi au un mandat cu atribuții limitate, care nu poate dura mai mult de 6 luni.

ACTUALIZARE În urma audierilor din Comisiile parlamentare pentru cultura în vederea asigurării interimatului la SRTV, Ramona Săseanu a obținut 13 voturi pentru, Cosmin Țîntă 5, iar Monica Ghiurco unul.

ACTUALIZARE Pentru Televiziunea Publică și-au mai depus candidaturi Cosmin Ţîntă, susținut de AUR, și Monica Ghiurco, independent.

ACTUALIZARE Comisiile parlamentare pentru cultură se reunesc la ora 19.00 pentru audierea candidaţilor pentru funcţiile de director general interimar la Societăţile Române de Televiziune şi Radiodifuziune, urmând ca aceştia să fie supuşi votului în plenul Parlamentului la ora 19.30, au decis Birourile permanente reunite.

ACTUALIZARE S-au înregistrat 142 de voturi pentru şi 239 de voturi împotrivă pentru Raportul pe 2019, 144 de voturi pentru, 242 împotrivă şi o abţinere la cel pe anul 2018 şi 141 de voturi pentru, 247 împotrivă şi două abţineri la raportul pe 2017.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a precizat că respingerea rapoartelor atrage demiterea de drept a Consiliului de administraţie al televiziunii publice.

„Ca urmare, Consiliul de administraţie al televiziunii publice a fost demis. (…) Parlamentul numeşte un preşedinte interimar cu un mandat bine definit pe o perioadă de 6 luni”, a declarat Dragu.

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a propus suplimentarea ordinii de zi pentru propunerile pentru funcţia de preşedinte interimar al Televiziunii publice. Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a atras atenţia că Birourile permanente reunite trebuie să sesizeze cele două comisii de cultură pentru a audia persoanele care vor candida la această funcţie, iar Gabriel Andronache a precizat că, după discutarea rapoartelor de activitate ale Societăţii de Radiodifuziune, se vor întruni Birourile permanente pentru această procedură, notează Agerpres.

Parlamentul a respins și rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Radiodifuziune pe anii 2017, 2018 şi 2019.

S-au înregistrat 168 voturi „pentru” şi 247 „împotrivă” la raportul pe 2019, 174 voturi „pentru” şi 242 „împotrivă” în cazul raportului pe 2018 şi 176 voturi „pentru” şi 243 „împotrivă” la raportul pe 2017.

Luni, PNL a validat propunerea președintelui Ludovic Orban pentru conducerea interimară a TVR. Jurnalista Ramona Săseanu, de la TVR Craiova, va prelua șefia interimară a Televiziunii Publice după demiterea Doinei Gradea.

Ramona Săseanu a intrat în presă în 1995, la un post de radio din Craiova. Trei ani mai târziu s-a mutat la Bucureşti, unde a lucrat pentru o televiziune privată ca reporter. Ulterior a fost corespondent de ştiri pentru zona Olteniei.

Din 2001 este jurnalistă la TVR Craiova, unde realizează o emisiune de sănătate.

La începutul lunii aprilie, Comisiile de cultură ale Parlamentului au respins cu majoritate de voturi rapoartele de activitate ale Radioului şi Televiziunii Publice.

Președinții – directori generali ai Televiziunii și Radioului publice au prezentat câte 3 rapoarte de activitate din perioada 2017-2019.

Parlamentarii puterii au contestat managementul celor două instituții publice. Reprezentanții opoziției au acuzat un vot politic.

Rapoartele de activitate ale Radioului și Televiziunii Publice trecuseră deja prin Comisiile de Buget-finanțe, care au dat aviz negativ.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă