Ramona Mănescu, Nicolae Moga și Mihai Fifor au depus jurământul la Cotroceni

24 iulie 2019, 12:11

La 10  zile de la decizie, șeful statului a semnat astăzi decretele prin care sunt numiți la Externe Ramona Mănescu și Nicolae Moga, la Interne.

Mai mult, dacă în trecut îl considera nepotrivit și necalificat să gestioneze ministerul Transporturilor, de această dată președintele a semnat decretul pentru numirea lui Mihai Fifor ca viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.

Ceremonia de învestire din aceeași zi a fost una scurtă, Klaus Iohannis preferând doar să dea mâna cu noii miniștri și să iasă din sală fără niciun cuvânt.

Singurul care debutează în Guvern este ministrul de Interne Nicolae Moga. El are însă o activitate îndelungată ca parlamentar de Constanţa, iar în judeţ este cunoscut ca un fost apropiat al foştilor lideri PSD Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu.

Nici Ramona Mănescu nu este lipsită de controverse. Ea a deţinut funcţia de ministru al Transporturilor în Guvernul USL, iar mandatul să se leagă de accidentul aviatic din Apuseni, în urma căruia şi-au pierdut viaţa două persoane. Atunci, Ramona Mănescu a fost acuzată că nu a convocat o celulă de criză şi, din această cauză, operaţiunile de salvare ar fi întârziat nepermis de mult iar, în final, victimele au fost găsite şi recuperate de nişte săteni.

În ceea ce îl priveşte pe Mihai Fifor, şi el are activitate guvernamentală în CV. A fost ministrul Apărării şi chiar a deţinut pentru o săptămână postul de premier interimar, după demisia lui Mihai Tudose. Mihai fifor a fost propus, la un moment dat, de PSD pentru funcţia de ministru al Transporturilor. A fost respins de preşedintele Klaus Iohannis pe motiv că nu are suficientă experienţă pentru exercitarea acestui mandat.

Şeful statului a semnat cele trei decrete fără niciun fel de obiecţie şi fără să îşi exercite atributul constituţional de a respinge candidaţii veniţi de la Guvern.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite