Klaus Iohannis, despre reacțiile din mediul online privind refuzul unei dezbateri cu contracandidatul: Dacă tragem linie, numărul urmăritorilor e în creștere

Președintele Klaus Iohannis, întrebat de jurnalistul TVR, Ramona Avramescu, despre un eventual boicot în mediul online, după refuzul de a participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, a răspuns “Da, am urmărit impactul pe Facebook, în esență, dacă tragem linie, numărul urmăritorilor e în creștere, înseamnă că net lucrurile au fost bine înțelese și mă bucură acest lucru”.

19 Noiembrie 2019, 19:56 (actualizat 19 Noiembrie 2019, 20:38) Știrile TVR |
EDIȚIE SPECIALĂ Ramona Avramescu la dezbatarea președintelui Klaus Iohannis
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ramona Avramescu, jurnalist TVR: Sunteți unul dintre politicienii cu o prezență foarte activă și foarte bună în online. În momentul în care ați câștigat acest prim mandat, ați stabilit, îmi aduc aminte, chiar un record de popularitate pe Facebook, v-ați folosit frecvent de acest mediu, inclusiv în timpul mandatului, în momente tensionate. Sunteți conștient și eventual îngrijorat că de la începutul campaniei electorale acest mediu vă este, sau măcar o parte din el, vă este mai degrabă ostil din cauza faptului că ați refuzat dezbaterile, nu doar cu doamna Dăncilă, dar și cu ceilalți candidați din turul întâiși în general a modului în care ați comunicat în această campanie?

Klaus Iohannis: Într-o campanie electorală, întodeauna există opinii pro și contra, de fapt, de aici apare dinamica campaniei electorale. Eu mi-am pus în practică strategia pe care am gândit-o pentru această campanie și această strategie este în continuare în desfășurare. Da, am urmărit impactul pe Facebook, în esență, dacă tragem linie, numărul urmăritorilor e în creștere, înseamnă că net lucrurile au fost bine înțelese și mă bucură acest lucru.

Ramona Avramescu: Au apărut, după turul întâi, mesaje, în special din partea suținătorilor la care ați făcut apel, inclusiv la începutul acestei dezbateri, care au votat în turul întâi cu candidatul USR, PMP, care se declară dezamăgiți, care amenință chiar să boicoteze turul al doilea. ce mesaj direct aveți pentru aceștia?

Klaus Iohannis: Mesajul direct este simplu. Aici vorbim despre un tur doi, între candidatul Klaus Iohannis, care a fost președinte, românii știu ce am făcut și cum am făcut, și o candidată care reprezintă un PSD nereformat, nedemocratic, care a guvernat împotriva românilor și atunci sunt convins că mulți dintre cei care nu și-au făcut o părere și-o vor forma în zilele următoare și invitația mea este clară pentru toată lumea: să mă voteze!

Ramona Avramescu: Deci nu vă temeți de o demobilizare a acestui electorat în turul al doilea?

Klaus Iohannis: Ba dimpotrivă! Eu sper că prin aparițiile mele și prin luările de cuvânt, precum și cea din această seară, să-i conving că merită oricând mers la vot. Am mai spus-o și îmi face plăcere să o repet: Eroul alegerilor nu este candidatul. Eroul alegerilor este este alegătorul cu ștampila de vot în mână. Și îi invit pe toți românii să devină campioni la turul doi, mergând la vot.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 13°C
IASI 3°C 12°C
CLUJ 3°C 11°C
CONSTANTA 7°C 10°C
CRAIOVA 9°C 12°C
BRASOV -1°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI