TELEJURNAL REGIONAL

Râmnicu Vâlcea, partener al evenimentului “Săptămâna Europeană a Democrației Locale”

Un oraș din Oltenia a devenit un partener apreciat la nivelul Consiliului Europei pentru faptul că autorităţile încearcă să dea dovadă de transparenţă decizională, dar şi pentru că organizează activităţi ce au ca scop promovarea democraţiei locale. Este vorba despre municipiul Râmnicu Vâlcea, care a primit titlul de partener al evenimentului “Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale”.

23 Martie 2021, 10:21 (actualizat 23 Martie 2021, 11:03) |
Exemplu de bune parctici
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Titlul a fost conferit de Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale, o instituţie a Consiliului Europei responsabilă pentru întărirea democraţiei în statele membre.

“Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale” este un eveniment care se desfăşoară anual sub egida Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei şi care susţine consolidarea democraţiei locale şi încurajează dialogul între autorităţi şi cetăţeni.

Începând cu anul 2016, reprezentanții primăriei Râmnicu Vâlcea au organizat dezbateri pe diverse teme şi au avut numeroase întâlniri cu cetățenii. De asemenea, sub egida „Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale" edilii din Râmnicu Vâlcea au avut discuții inclusiv cu tinerii din oraş şi voluntarii Europe Direct cu privire la rolul şi importanța administrației publice locale.

Pentru o implicare mai mare a cetăţenilor în viaţa administrativă a oraşului, în anul 2016 s-a propus implementarea unei aplicaţii pentru telefonul mobil care să le permită acestora să-şi spună părerea atunci când nu sunt de acord cu hotărârile Consiliului Local Râmnicu Vâlcea.

Deşi nu a fost pusă în practică până acum, ideea se bucură în continuare de susţinerea unor aleşi locali.

O astfel de aplicaţie ar fi fost deja implementată și în capitala Braziliei.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 8°C
IASI 6°C 2°C
CLUJ 4°C 2°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI