Râmnicu Vâlcea, partener al evenimentului “Săptămâna Europeană a Democrației Locale”

23 martie 2021, 10:21

Titlul a fost conferit de Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale, o instituţie a Consiliului Europei responsabilă pentru întărirea democraţiei în statele membre.

“Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale” este un eveniment care se desfăşoară anual sub egida Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei şi care susţine consolidarea democraţiei locale şi încurajează dialogul între autorităţi şi cetăţeni.

Începând cu anul 2016, reprezentanții primăriei Râmnicu Vâlcea au organizat dezbateri pe diverse teme şi au avut numeroase întâlniri cu cetățenii. De asemenea, sub egida „Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale” edilii din Râmnicu Vâlcea au avut discuții inclusiv cu tinerii din oraş şi voluntarii Europe Direct cu privire la rolul şi importanța administrației publice locale.

Pentru o implicare mai mare a cetăţenilor în viaţa administrativă a oraşului, în anul 2016 s-a propus implementarea unei aplicaţii pentru telefonul mobil care să le permită acestora să-şi spună părerea atunci când nu sunt de acord cu hotărârile Consiliului Local Râmnicu Vâlcea.

Deşi nu a fost pusă în practică până acum, ideea se bucură în continuare de susţinerea unor aleşi locali.

O astfel de aplicaţie ar fi fost deja implementată și în capitala Braziliei.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă