TELEJURNAL REGIONAL

RÂMNICU VÂLCEA | Biblioteca “Antim Ivireanul” tipărește cărți. Este singura din Oltenia care deține în acest moment un echipament tipografic complet și modern. Investiția a costat peste 200.000 de lei

Biblioteca Judeţeană “Antim Ivireanul”, din Râmnicu Vâlcea, îşi consolidează statutul de stâlp de rezistenţă pentru cultură şi învăţământ. Din această lună, instituţia vine în sprijinul autorilor locali și le tipărește cărţile. Biblioteca din Râmnicu Vâlcea este singura din Oltenia care deţine în acest moment un echipament tipografic complet şi modern.

24 Martie 2021, 10:38 (actualizat 24 Martie 2021, 11:34) Știrile TVR |
Biblioteca tipărește cărți
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Peste  200.000  de lei a investit Consiliul Judeţean Vâlcea pentru a dota Biblioteca “Antim Ivireanul” cu o tipografie modernă, dar şi cu o maşină de broşat necesară pentru realizarea unor tipărituri de înaltă calitate. Astfel, începând din luna martie a acestui an, instituţia de cultură susţine producţia editorială locală, prin tipărirea în regim propriu de cărţi, broşuri şi lucrări ale unor autori vâlceni.

Datorită acestei investiţii, cea mai mare bibliotecă din judeţul Vâlcea va putea să recondiţioneze şi volume mai vechi de carte, care s-au uzat.

În tipografia bibliotecii din Râmnicu Vâlcea pot fi reproduse până la patru mii de pagini în format A4,  într-o singură oră. Doar în luna martie, aici au fost tipărite cinci titluri de carte.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 17°C
IASI 11°C 13°C
CLUJ 11°C 15°C
CONSTANTA 10°C 11°C
CRAIOVA 12°C 19°C
BRASOV 8°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI