Rămăşiţele unui pescar australian dispărut, descoperite în interiorul unui crocodil

Crocodil
Crocodil
3 mai 2023, 16:23

Kevin Darmody, în vârstă de 65 de ani, a fost văzut ultima dată sâmbătă la Kennedy’s Bend – un habitat bine cunoscut al crocodililor de apă sărată, într-o zonă izolată din nordul statului Queensland.

După două zile de căutări în zonă, poliţia a eutanasiat doi crocodili de dimensiuni mari şi a găsit într-unul dintre aceştia rămăşiţe umane.

Poliţia a declarat că Darmody a avut parte de un „sfârşit tragic” şi că va fi efectuat un proces oficial de identificare.

Darmody era un pescar experimentat şi un membru cunoscut al comunităţii din Cape York.

Cei doi crocodili, care măsurau 4,1 m şi, respectiv, 2,8 m lungime, au fost împuşcaţi mortal luni la aproximativ 1,5 km de locul în care bărbatul a fost văzut ultima dată.

Rămăşiţe umane au fost descoperite doar în interiorul uneia dintre reptile, însă responsabilii cu fauna sălbatică cred că ambii crocodili au fost implicaţi în incident.

Pescarii care se aflau cu Darmody în acel moment nu au văzut atacul, dar au povestit că l-au auzit strigând, apoi s-a auzit un stropit puternic.

„Am coborât în fugă, dar nu era niciun semn de el, doar şlapii lui pe mal şi nimic altceva”, a declarat prietenul său John Peiti pentru Cape York Weekly.

Crocodilii sunt comuni în nordul tropical al Australiei, dar atacurile sunt rare. Decesul lui Darmody este doar al 13-lea atac mortal în Queensland de când a început să se ţină evidenţa în 1985.

Un pescar a fost ucis de un crocodil în circumstanţe similare pe insula Hinchinbrook din Queensland în 2021, iar în nordul îndepărtat al statului au mai avut loc atacuri fatale în 2017 şi 2016.

De la interzicerea vânătorii în 1974, populaţia de crocodili din Queensland şi-a revenit de la un minim de circa 5.000 de exemplare la aproximativ 30.000 în prezent.

Un raport din 2019 a sugerat o medie de 1,7 crocodili adulţi pe fiecare kilometru de râu cercetat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite