Rămășițele a 88 de luptători români căzuți între 1942 și 1943 pe frontul de Est au fost reînhumate într-un nou cimitir inaugurat în Rusia

28 noiembrie 2018, 12:59

În prezența unor oficiali, istorici și reprezentanți ai societății civile din România a fost inaugurat cimitirul de la Apșeronsk. Rămășițele a 88 de luptători români au fost reînhumate confom tradiției, iar slujba de pomenire a morților a fost oficiată de un sobor de preoți desemnați de către patriarhul Biserici Ortodoxe Române.

Este cea de-a doua necropolă militară românească inaugurată pe teritoriul Rusiei în ultimii ani. Este de fapt un cimitir centralizator. Aici vor fi aduse rămășițele pământești ale soldaților români căzuți în luptă în regiunea Kubani, în timpul celui de-al doilea război mondial.

În perioada 2003- 2016, în timpul exhumărilor făcute de Forumul German pentru îngrijirea mormintelor de război au fost identificate și oseminte ale militarilor români.

Amenajarea cimitirului romanesc de la Apseronsk s-a făcut în timp record, în numai două luni.

Căutarea și identificarea osemintelor militarilor români căzuți în Rusia vor continua în baza unui program multianual. Reînhumarea se va face în cele doua cimitire românești – de la Rososhka – Volgograd și Apseronsk – Kuban.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă