Raluca Turcan, propusă pentru Ministerul Muncii: Orice om simte că există supra-încărcări ale aparatului bugetar. Nu-și propune nimeni să dea afară oameni (...) instituțiile trebuie făcute să funcţioneze

Orice om simte că există supra-încărcări ale aparatului bugetar, dar Guvernul nu îşi propune să dea afară angajaţi din sistemul public, a declarat, miercuri, ministrul propus pentru portofoliul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, la finalul audierilor din comisiile de specialitate ale Parlamentului.

23 Decembrie 2020, 14:53 (actualizat 23 Decembrie 2020, 14:55) Știrile TVR |
Raluca Turcan, propunere pentru Ministerul Muncii

"Eu cred că orice om simte că există supra-încărcări (ale aparatului bugetar, n.r.). (...) Nu-şi propune nimeni să dea afară oameni (din sistemul public, n.r.), cine pleacă cu această idee, să dea afară oameni, nu a înţeles nimic. Instituţiile trebuie făcute să funcţioneze şi am şi explicat în cadrul Comisiei că în momentul în care îţi propui să digitalizezi instituţiile publice, evident că şi funcţionarii trebuie să fie pregătiţi, evident că vor fi cursuri de perfecţionare şi vor intra într-un sistem din acesta de perfecţionare-evaluare, pentru că ţinta este de fapt să aduci instituţiile mai aproape de cetăţean, nu să te duci să dai afară oameni. Dacă ajungi ca instituţiile să fie mai aproape de cetăţean şi oamenii să se conformeze acestui deziderat şi ele să funcţioneze eficient, atunci nu e nevoie să dai afară", a afirmat Raluca Turcan.

Pe de altă parte, aceasta a apreciat că în prezent este prematură luarea în discuţie a variantei unei majorări a salariilor bugetarilor în anul 2021.

"Este prematur (să se discute despre o majorare a salariilor bugetarilor în 2021, n.r.). Din partea mea nu vor exista hazardări din acestea legate de creşteri de venituri, pentru că ele creează aşteptare, iar mie mi se pare corect ca oamenilor să le creezi şi predictibilitate în materie de ceva ce aşteaptă (...) în materie de creşterea calităţii vieţii", a precizat Raluca Turcan.

Ministrul propus pentru Muncă şi Protecţie Socială, Raluca Turcan, a primit miercuri aviz pozitiv din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Membrii celor patru comisii de specialitate au validat nominalizarea Ralucăi Turcan cu 24 de voturi "pentru" şi cu 16 voturi "împotriva".

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 8°C
IASI 6°C 3°C
CLUJ 2°C 0°C
CONSTANTA 7°C 5°C
CRAIOVA 8°C 6°C
BRASOV 2°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI