Raluca Turcan admite că PNL nu își va vota propriul Guvern. Turcan: Nu este o formulă pe care să o iubim

Raluca Turcan
Raluca Turcan
8 februarie 2020, 13:56

Întrebată, sâmbătă, într-o conferință de presă, ce va face PNL la votul de învestire a Guvernului, vicepremierul Raluca Turcan a spus că liberalii se vor abține de la vot.

„PNL a decis că va fi prezent în Parlament cu toți parlamentarii dar se va abține la votul pentru învestirea unui nou cabinet. (…) PNL este primul care trebuie să respecte textul Constituției. Dacă aceasta este varianta constituțională de demarare a alegerilor anticipate, atunci noi trebuie să luăm act de ea și să o punem în practică. Această procedură la care noi intenționăm să apelăm este o procedură pe care dorim să o explicăm foarte bine și ale cărei rezultate oamenii le așteaptă. (…) Dacă noi le explicăm oamenilor că aceasta este singura variantă pentru a ajunge la anticipate, sunt sigură că poate fi clarificată și explicată, iar rezultatele sunt cele care contează”, a spus Turcan.

Întrebată dacă i se pare o situație normală pentru democrație, aceea ca Guvernul propus de PNL să nu fie susținut în Parlament de PNL, Turcan a spus că nu este „o formulă pe care să o iubim”.

„Aș spune că textul Constituției te forțează la acest comportament politic în Parlament. Nu este o formulă pe care să o fi inventat, pe care să ne-o dorim, pe care să o iubim, ci dictată de textul Constituției”, a mai spus Raluca Turcan.

Potrivit politicianului, decizia anticipatelor a fost luată din cauza faptului că în prezent PNL are în Parlament 20%, iar PSD 45%, însă de la ultimele alegeri parlamentare la termen situația în opțiunile electoratului s-au inversat.

 

Sursă: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite