Raluca Turcan: Nu s-a discutat creșterea vârstei de pensionare. Toate pensiile vor fi echitabile în funcție de contributivitate

25 mai 2021, 12:35

Pe pensii avem două procese fundamentale. Unul tehnic în care toate dosarele sunt luate  unul câte unul, se iau în calcul toți factorii, în plus de contributivitate și se digitalizează informațiile, pregătim varianta legislației sustenabie și pe bază de contributivitatea calculului pensiilor și ulterior le comasăm și venim cu proiectul final, a declarat, marți,  Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a mai spus că informațiile vehiculate privind creșterea stagiului minim de cotizare sunt minciuni.

„Nu s-a discutat creșterea vârstei de pensionare.  Discutăm constant despre opțiunea pentru a rămâne în viața activă, ceea ce este total diferit”, a subliniat Raluca Turcan.

În privința creșterii stagiului de cotizare, este absurd să spui, cineva să iasă în spațiul public și să  vehiculeze creșterea stagiului minim de cotizare  de 15 ani, în condițiile în care acum stagiul maxim de cotizare este de 35 de ani. Sunt niște minciuni atât de gogonate încât te întrebi, oare cât or să mai poată să le rostogolească în spațiul public, a arătat Raluca Turcan.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite